Brookfield купува хотелската група Selenta

Brookfield купува хотелската група Selenta

Brookfield купува хотелската група Selenta

Канадският фонд Brookfield приключи закупуването на 100% от хотелската група Selenta, собственост на каталунския бизнесмен Джорди Местре, за 440 милиона. Операциятя включва както управленския бизнес, така и четири от хотелите, които групата имаше в портфолиото си. Това са Sofia и Expo в Барселона, Don Carlos Resort & Spa в Марбея и Mare Nostrum Resort в Тенерифе, разполагащи общо с повече от 2200 стаи. Извън сделката ще остане хотелът Expo Valencia, който ще продължи да бъде собственост на Джорди Местре, но ще се управлява от Selenta, пише cincodias.elpais.com

"Това е много обмислено решение и ние сме убедени, че Brookfield е най-добрият партньор за Selenta Group да продължи да надгражда наследството на нашето семейство и да осигурява стабилност и големи възможности за растеж на компанията и нейните заинтересовани страни", каза Джорди Местре в изявление.

Прехвърлените хотели ще продължат да работят под марката Selenta Group. Алберт Томас ще продължи да работи като главен изпълнителен директор, а Джорджина Местре, трето поколение от основателското семейство, ще бъде негов сътрудник. Джорди Местре обаче напуска групата. 

"Развълнувани сме да разширим присъствието си в Испания чрез инвестицията в Selenta Group. Това ни предлага атрактивна възможност за навлизане на испанския хотелиерски пазар чрез придобиване на широко и висококачествено портфолио в Испания. Надяваме се, че партньорството със Selenta ще ни помогне да изведем компанията на нов етап от нейното развитие", коментира Алберто Нин, вицепрезидент на Brookfield. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ