Diageo придобива бранда за джин на Райън Рейнолдс

Diageo придобива бранда за джин на Райън Рейнолдс

Diageo придобива бранда за джин на Райън Рейнолдс

Най-големият световен производител на алкохолни напитки в премиум сегмента, Diageo, ще плати 610 млн. долара, като част от сделка за придобиването на Aviation American Gin, компанията за джин, в която Райън Рейнолдс притежава миноритарен дял, предаде CNBC.

43-годишният холивудски актьор ще запази акциите на бранда, на който е и творчески директор. В качеството си на такъв по-рано тази година той създаде няколко рекламни клипа, включително с негово участие.

По информация на The Hollywood Reporter 335 млн. долара е авансовото плащане, което ще бъде извършено от Diageo, а останалите 275 млн. долара ще бъдат предоставени спрямо представянето на марката за период от 10 години.

На фона на тази сделка расте консумацията на джин в САЩ. Според Съвета за дестилирани спиртни напитки през 2019 г. компаниите в бранша са продали близо 10 млн. 9-литрови каси от този вид алкохол, генерирайки приходи от 918 млн. долара и ръст от 3% спрямо 2018-а.

В портфолиото на Diageo, включващо Tanqueray и Gordon’s, предстои да бъдат добавени и други марки спиртни напитки от групата на Davos Brands LLC. Aviation American Gin не е първата ѝ придобивка, свързана със знаменитости – през 2017 г. компанията плати 1 млрд. долара за бранда супер премиум текила Casamigos, съоснован от Джордж Клуни.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ