Disney спира заплатите на 100 хиляди служителя

Disney спира заплатите на 100 хиляди служителя

Disney спира заплатите на 100 хиляди служителя

Развлекателният конгломерат Disney спира да изплаща възнагражденията на над 100 хил. свои служители – близо половината от работната си сила, в опит да се справи с последствията от глобалната пандемия от COVID-19, предаде „Би Би Си“.

Работниците са изпратени в неплатен отпуск, но здравните им осигуровки ще продължат да бъдат изплащани. Компанията призовава тези от тях, които са на територията на САЩ, да кандидатстват за обещетение от държавата. Според изданието Financial Times тази мярка ще спестява на компанията по 500 млн. долара месечно.

Докато физическите обекти на Disney са затворени, на голям успех се радва стрийминг платформата Disney Plus, която вече има 50 млн. потребителя, само 5 месеца след лансирането ѝ, като по този начин почти изпълни 4-годишния си план.

През март стана ясно, че ръководителите Боб Айгър и Боб Чапек ще се откажат от заплатите си за периода на пандемията. Те планират проверката на температурата и багажа на посетителите да стане част от процедурата за влизане в развлекателните паркове от веригата, когато те отново отворят врати.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ