Facebook купува Giphy, за да го интегрира в Instagram

Facebook купува Giphy, за да го интегрира в Instagram

Facebook купува Giphy, за да го интегрира в Instagram

Facebook Inc придобива Giphy, популярен уебсайт за създаване и споделяне на анимирани изображения или GIF, и ще го интегрира в своето Instagram приложение за споделяне на снимки, информира компанията в блог пост късно в петък. От компанията уверяват, че настоящата интеграция на Giphy със социални платформи като Twitter, Snapchat и TikTok на ByteDance няма да се промени. 

„Хората все още ще могат да качват GIF файлове; разработчиците и партньорите на API ще продължат да имат същия достъп до API на GIPHY; и творческата общност на GIPHY все още ще може да създава страхотно съдържание “, обясни Вишал Шах, вицепрезидент по продукта на Instagram.

Двете компании отказват да разкрият стойността на сделката, но според източници на новинарския сайт Axios става въпрос за около 400 милиона долара. 

Съобщението за придобиването идва в момент, когато най-голямата мрежа от социални медии е под контрол от страна на регулаторите заради проблемите на антитръстовите правила. Припомняме, че Google на Alphabet Inc придоби GIF платформата Tenor през 2018 г. и я интегрира във функцията си за търсене на изображения.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ