Facebook стартира нова услуга за онлайн търговия

Facebook стартира нова услуга за онлайн търговия

Facebook стартира нова услуга за онлайн търговия

Facebook стартира услугата Shops, която ще позволява на бизнеси да излагат и продават продукти на платформите на най-голямата социална мрежа в света, каза главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг, цитиран от Ройтерс.

"Мисля, че това е особено важно сега, защото много малки бизнеси се преместват в онлайн пространството, за да се справят с икономическите последици от COVID-19", написа Зукърбърг в личния си профил във Facebook.

"Тъй като на хората им е казано да си стоят по домовете, на физическите магазини им е трудно да останат отворени и милиони хора губят работата си", добави той.

Зукърбърг каза, че най-голямата социална мрежа в света ще работи в сътрудничество за продуктови интеграции с Shopify и седем други платформи за онлайн търговия, предаде БТА.

Онлайн магазините ще бъдат достъпни през Facebook и Instagram, ще има опция за плащане през платформите, а клиентите ще могат да комуникират с търговците през WhatsApp и Messenger.

Услугата Shops ще бъде безплатна за бизнесите, като очакванията са тя да засили интереса на потребителите и това да доведе до увеличаване на платената реклама.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ