General Motors ще инвестира 3 млрд. долара в производството на електромобили в Мичиган

General Motors ще инвестира 3 млрд. долара в производството на електромобили в Мичиган

Американската автомобилна корпорация General Motors планира да инвестира повече от 3 милиарда долара в производството на електрически автомобили в Мичиган. Това съобщи Wall Street Journal. 

Според негови източници, автомобилният производител финализира планове за поне два проекта за електрически превозни средства. Един от тях включва преобразуването на монтажен завод в предградията на Детройт в център за създаване на електрически пикапи. Отбелязва се, че такава реконструкция ще струва на компанията най-малко 2 милиарда долара. 

Освен това, General Motors възнамерява да построи завод за производство на части за акумулатори близо до своето съоръжение в Лансинг. Според източници на вестника този проект се изпълнява съвместно с LG Energy Solution. 

В момента представители на корпорацията съгласуват с местните власти необходимите административни нюанси, включително данъчни въпроси. В същото време източниците на The Wall Street Journal подчертават, че гореспоменатите планове все още могат да бъдат променени или отменени. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ