Google си купи офиси в Калифорния за 1 млрд. долара

Google си купи офиси в Калифорния за 1 млрд. долара

Технологичният гигант Google е придобил за 1 милиард долара комплекс офисни сгради близо до централата си в град Маунтийн вю, Калифорния, съобщава вестник "Сан Франциско кроникъл", цитиран от ТАСС.

Изданието отбелязва, че това е най-голямата сделка с недвижими имоти тази година в Сан Франциско и близките градове. Представители на Google са потвърдили пред изданието, че комплексът е купен, но не съобщават подробности.

Вестникът пише, че става дума за 12 офисни здания, като площта е близо 74 000 квадратни метра. В тези офиси могат да бъдат настанени около 5000 служители. Комплексът преди е бил собственост на социалната мрежа LinkedIn. Телевизионният канал Си Ен Би Си отбелязва, че по-рано Google е взимал под наем част от сградите.

Този месец "Уолстрийт джърнъл" писа, че Google планира да разшири присъствието си в Ню Йорк. Изданието отбелязва, че компанията планира да придобие офисна площ, на която могат да бъдат настанени 12 000 служители. Това би позволило да се удвои персоналът на технологичния гигант.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ