HP отхвърли оферта за придобиване от Xerox

HP отхвърли оферта за придобиване от Xerox

HP отхвърли оферта за придобиване от Xerox

HP съобщи, че управителният съвет на компанията е отхвърлил оферта за поглъщане от Xerox на стойност близо 33,5 милиарда долара, предаде Асошиейтед прес.

Компанията с централа в Пало Алто, Калифорния оповести късно снощи, че в предложената сделка в пари и акции реалната й стойност е подценена и управителния съвет се опасява от прекомерни размери на дълга при евентуално сливане.

HP, който произвежда компютри и принтери, съобщи, че признава потенциалните ползи от обединение и остава отворен за проучването на други опции за сливане с Xerox Holdings Group.

И двете компании срещат трудности, тъй като търсенето на печатни документи и мастилени пълнители е намаляло.

Xerox предложи по-рано този месец да предостави на акционерите на HP по 17 долара в брой и дял от Xerox за всяка акция на HP, припомня БТА. Общата стойност на сделката беше 33,5 милиарда долара. Ако тя бе осъществена, то акционерите на HP щяха да притежават приблизително 48 процента от обединената компания. 

HP отхвърли офертата, твърдейки че има "голямо доверие" в способността на ръководството да управлява компанията в дългосрочен план. Според управителния съвет е имало "доста въпроси" за посоката на бизнес дейността на Ксерокс и перспективите й предвид скорошния спад в приходите.

Представител на Xerox, чиято централа е в Норуок, Кънектикът, не коментира новината. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ