Huawei отхвърли обвиненията на Литва

Huawei отхвърли обвиненията на Литва

Киберсигурността и защитата на личния живот и данни са основен приоритет за Huawei. Това посочиха в официално становище до медиите от китайската компания по повод призива на министерството на отбраната на Литва към населението на страната да "изхвърли китайските смартфони и повече да не си купува такива".

Литва призова гражданите си да изхвърлят китайските си смартфони

Huawei винаги е спазвала принципите за почтеност, както и законите и разпоредбите на страните и регионите, в които оперира, се подчертава в официалната позиция. Компанията има силни традиции в областта на киберсигурността в повече от 170 държави и региони и обслужва над 3 милиарда потребители. Данните никога не се обработват извън Huawei устройството, отбелязват от компанията. 

"Huawei се води от принципите на прозрачност относно събираните от клиентите необходими данни, които са сведени до минимум и се използват единствено за подобряване на персонализирането и потребителското изживяване. Що се касае до използването на данни на Huawei телефони, AppGallery събира и обработва само данните, които са необходими, за да позволи на своите потребители да търсят, инсталират и управляват приложения на трети страни, по същия начин, както другите магазини за приложения. Petal Search и AppGallery са сертифицирани от European Privacy Seal за съответствие с GDPR.", пише в позицията.

Huawei заявява, че тези приложения са от обществено достъпни източници, така че потребителите имат възможност да изтеглят приложението, а компанията извършва проверка за сигурност, за да се увери, че потребителят изтегля само приложения, които са безопасни и работещи на HMS устройства. "Ние зачитаме законите на всяка страна и регион, в които оперираме, и се грижим за нашите клиенти, нашите партньори и всички хора, които използват и са засегнати от използването на нашите технологии. Работата с данни също се проверява внимателно. ", декларират от компанията.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ