Илон Мъск организира празненство в завода на Tesla до Берлин

Илон Мъск организира празненство в завода на Tesla до Берлин

Илон Мъск организира празненство в завода на Tesla до Берлин

Светлини, високоговорители, сцена и дори виенско колело превърнаха автомобилната гигафабрика на Tesla в място за еднодневен фестивал, на който в днешния ден домакин ще бъде изпълнителният директор Илон Мъск.

Очаква се събитието да привлече десетки хиляди посетители, като местните жители от провинция Бранденбург имат приоритет. В официалния сайт на мероприятието пише, че то започва в 10:00 ч. местно време и ще продължи до късно през нощта, предаде „Ройтерс“.

Кадри, разпространени в социалната мрежа Twitter, показват част от атмосферата от мястото снощи.

Друго видео показва насъбралите се тълпи от хора около атракциите и щандовете. В една от зоните минувачите могат да се отбият и да разгледат няколко модела на Tesla, докато в друга, разположена наблизо, деца могат да карат детски колички на марката.

Мъск се надява в следващите седмици да получи зелена светлина за стартиране на производство в новия си завод, който в своя пик се очаква да произвежда по 500 хил. електрически превозни средства годишно.

Tesla представи и планове за инвестиране на 5 млрд. евро в завод за батерии с капацитет 50 GWh, вземайки предимство пред планирания обект на Volkswagen за батерии с мощност 40 GWh.

Компанията за е-коли неколкократно съобщи, че фабриката в Германия ще я доближи до постигането на целите за електрическа мобилност.

За днешното събитие Tesla е получила одобрение от местните власти за струпване на до 9 хил. души на място въпреки ограниченията, свързани с пандемията. Участниците получават час и половина за обиколка на завода и според входния билет трябва да представят отрицателен тест за COVID-19 или да докажат, че са ваксинирани или преболедували.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ