Иновации спасяват ресторантьорския бизнес

Иновации спасяват ресторантьорския бизнес

Иновации спасяват ресторантьорския бизнес

Ресторантьорският бизнес – един от най-засегнатите от пандемията, ще се стабилизира, въвеждайки нови подходи след разхлабването на въведените заради COVID-19 карантинни мерки.

Вечеря в ресторант, на която всеки гост е под похлупак може и да звучи футуристично, но пък е шанс за някои заведения за хранене да отворят врати отново, пише „Асошиейтед Прес“.

Прототипът на пластмасовите щитове, познати още като “Plex’eat”, виси от тавана и прилича на голям прозрачен абажур. Идеята е на дизайнера Кристоф Жернигон. Хрумнала му след като посетил магазин в Банкок и забелязал три отделни, подобни на куполи ограждения със столове, където хората седели и слушали музика. Днес вече има над 200 поръчки от цял свят, включително Франция, САЩ и Япония.

В ресторант H. A. N. D. в Париж този метод вече се изпробва. Според управителя Матьо Манцони щитовете са „хубави, по-поетични“ решения за онези представители на бизнеса, които се опасяват, че социалната дистанция ще редуцира капацитета им с над 50%.

На други места по света ресторантьорите също прилагат различни любопитни подходи – в заведение в немския град Хофхайм слагат големи плюшени мечета на някои от столовете, за да осигурят спазването на дистанция, а по същата причина в “The Inn at Little Washington” в град Вашингтон, щата Вирджиния, собствениците добавиха като "компания" на клиентите си манекени с костюми от 40-те години на миналия век.

[[{"fid":"354680","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":4349,"width":6429,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Снимка: Getty Images

В Нидерландия арт центърът Mediamatic пък предложи романтична вечеря в „карантинни къщички“, наречени „шамбър сепаре“, край един от водните канали на столицата Амстердам.

[[{"fid":"354681","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":725,"width":995,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Снимка: Mediamatic

Някои ресторанти в Италия предлагат по-голяма сигурност на клиентите си, като ги молят да резервират маси предварително и съхраняват контактите им, за да може ако са били в ресторант заедно с открит впоследствие заразен, да информират всички своевременно.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ