Концепцията на Konica Minolta за работното място на бъдещето

Концепцията на Konica Minolta за работното място на бъдещето

Тази статистика изглежда доста фрапираща, но е факт - всеки служител губи средно по 2,5 часа на ден, като работи върху задачи, които негов колега вече е свършил. Това показват данни от доклад, публикуван в International Journal of Enterprise Information Systems.

Изводът? Дигиталното работно място вече не е моден тренд, а необходимост, ако компаниите искат да бъдат клиентски ориентирани, бързи в изпълнението и по-продуктивни. Своята визия за работното място на бъдещето демонстрира днес в София Konica Minolta.

Компанията демонстрира иновативни технологии и платформи, които подпомагат фирмите в повишаване на ефективността на бизнес процесите им и осигуряват цялостни решения за управление на документи и печат по време на конференцията Digital Workplace of the Future.

Интелигентното видеонаблюдение с изкуствен интелект и иновативният Workplace Hub са част от дигиталното работно място по концепцията на Konica Minolta.  Workplace Hub е решение, което създава защитена и надеждна инфраструктура, спомагаща за по-ефективна работа чрез комбинация на многофункционален принтер, супермодерен HPE сървър за съхранение на данни, безжична точка за достъп, доказани функции за киберсигурност и GDPR съвместимост. Сред другите технологии, представени с практически примери в демо зоната, бяха интелигентно управление на информацията, оптимизация на печата и видеонаблюдение с изкуствен интелект.

За първи път в България бяха демонстрирани и системите за видеонаблюдение Mobotix, които разполагат с вграден изкуствен интелект. Те могат да работят заедно с други електронни устройства, да ги управляват, да си взаимодействат с тях и да взимат решения, базирани на невронни мрежи. Нямат нужда от мрежово записващо устройство и разполагат с технология за лицево разпознаване. Могат да различават животни, автомобили, изоставен багаж, нетипични струпвания и дори човек, който е изпаднал в беда. Сред компаниите, които вече използват иновативната технология, са големи производствени, транспортни, логистични и ритейл организации.

Според проучване на Konica Minolta и консултантската агенция Opinium, поведено в четири държави на два континента, 33% от малките и средните предприятия посочват като предизвикателство пред бизнеса си киберсигурността. Близо 1/5 пък имат затруднения с ИТ инфраструктурата. Това води до загуба на време и средства, влошаване на производителността на служителите и качеството на положения труд. Решенията на Konica Minolta допълват съществуващата ИТ инфраструктура и заемат водеща роля във всички ИТ дейности. Дигитализацията на работното място е ключов процес за предприемачите в световен мащаб, защото 75% от работната сила до 2025 г. ще са хора, израснали с технологиите и приемащи ги за даденост, коментира имо Ярвенсиву, мениджър „Стратегически партньорства“, М-Files, който представи данните

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ