Кризата застигна и News Corp на Рупърт Мърдок

Кризата застигна и News Corp на Рупърт Мърдок

Кризата застигна и News Corp на Рупърт Мърдок

News Corp на Рупърт Мърдок преустановява дейността на десетки местни вестници в Австралия и прекратява производството на печатни издания за повечето от по-малките си издания, след като бизнесът беше сериозно засегнат от кризата, причинена от пандемията.

Издателят е един от най-големите в страната и притежава основния национален брошур Австралийските и таблоиди като The Daily Telegraph и The Herald Sun.

"Covid-19 повлия на устойчивостта на регионалната публицистика", заяви Майкъл Милър, изпълнителен председател на News Corp Australasia, цитиран от CNN. "Тези инициативи са важни. Те ще включват фундаментални промени в начина, по който управляваме нашия бизнес и в момента са необходими", допълни той.

От News Corp заявиха, че "някои работни роли ще се променят" и че промяната "за съжаление ще доведе до загуба на работни места", въпреки че не уточнява колко работни места могат да бъдат засегнати.

Въпреки, че дигиталните издания на News Corp Australia наблюдават нарастване на аудиторията с над 60%, компанията все още разчита най-много на печатните издания за реклама и доходи, което прави ситуацията "неустойчива", обясни още Милър.

Глобалната медийна индустрия също беше сериозно засегната през последните месеци, тъй като заради пандемията се отчетоха сериозни спадове на рекламния пазар.

От миналия януари повече от 150 нюзрума в цяла Австралия или са редуцирали дейността, или са затворили временно, а някои и за постоянно. 

News Corp възнамерява да пренасочи дейността си повече към онлайн пространството и дигиталните медии. Промените влизат в сила в края на юни. "Преобразуваме News Corp Australia, за да се съсредоточим върху посоката, в която се движат потребителите и бизнеса", каза Милър.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ