Лондон разширява спасителната мрежа за бизнеса

Лондон разширява спасителната мрежа за бизнеса

Лондон разширява спасителната мрежа за бизнеса

Британското правителство премахва прага на схемата за кредитни гаранции, така че всички компании с годишни приходи от над 45 млн. бр. лири (56 млн. долара) да получат достъп до помощта, ако бъдат принудени да спрат дейността си или бъдат засегнати по друг начин от ограниченията, наложени срещу разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.
С удължаването на ограничителните мерки с още поне три седмици много компании се борят да продължат работа и да останат платежоспособни. Редица средни и големи бизнеси се опасяват, че не отговарят на условията за включване в държавната схема за подпомагане, която бе обявена в началото на седмицата, посочва БТА.
Министърът на финансите Риши Сунак подчерта, че иска да е напълно сигурно, че "никоя компания няма да изпадне от предпазната ни мрежа".
Програмата предвижда подкрепа за общо 330 млрд. бр. лири, като правителството се ангажира да даде на банките 80 процента гаранции по кредитите за бизнеса. Компаниите с обем на продажбите между 45 млн. и 250 млн. бр. лири погат да кандидатстват за финансиране от 25 млн. бр. лири, а тези с приходи над 250 млн. бр. лири могат да изтеглят до 50 млн. бр. лири. Има отделни схеми за по-малките фирми и за най-големите компании, включително финанасова подкрепа за тези, които решат да задържат работниците си, вместо да ги съкращават.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ