Международните банки в ОАЕ променят работните си дни

Международните банки в ОАЕ променят работните си дни

Международните банки в ОАЕ променят работните си дни

Deutsche Bank AG, JPMorgan Chase & Co и Societe Generale SA променят работното си време в Обединените арабски емирства (ОАЕ) от новата година. За служителите уикендът вече е в събота и неделя, с което работната седмица ще съвпадне с повечето световни пазари.

От 3 януари германската банка ще работи от понеделник до петък вместо от неделя до четвъртък, както досега. Базираната на Уолстрийт JPMorgan адаптира същата работна седмица в ОАЕ, като ще приложи и гъвкави практики, включително почивка за петъчна молитва за мюсюлманите. Говорител на френската Societe Generale заяви, че ще бъде въведен съботно-неделен уикенд от 2 януари в офисите в Дубай и Абу Даби, предаде CNN.

Причината за промените е обявеното по-рано през декември решение на ОАЕ да съкрати работната седмица на държавните служители с половин ден и да промени работните дни. Така вече ще работят от понеделник до четвъртък от 7:30 ч. до 15:30 ч., а в петък – едва 4 часа и половина, от 7:30 ч. до обяд. В момента за почивни дни се считат петък и събота.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ