Microsoft отчете по-добри от очакваното приходи и печалба за тримесечието

Microsoft отчете по-добри от очакваното приходи и печалба за тримесечието

Microsoft отчете по-добри от очакваното приходи и печалба за тримесечието

Microsoft надмина прогнозите на Уолстийт за продажби и печалба за тримесечието благодарение на скока на търсенето на приложението си за онлайн разговори и срещи Teams и гейминг услугата Xbox, след като светът започна по-масово да работи и играе у дома заради пандемията от коронавируса, предаде Ройтерс.

Компанията отечете печалба от 10,75 млрд. долара за третото си фискално тримесечие, или 1,40 долара за акция, при приходи от продажби в размер на 35 млрд. долара. За същият период на миналата година Microsoft имаше печалба от 1,14 долара за акция и приходи от 30,57 млрд. долара. Анализаторите очакваха печалба от 1,27 долара за акция и приходи от 33,76 млрд. долара, сочат данни на FactSet.

„В третото фискално тримесечие на 2020 г., COVID-19 имаше минимален ефект върху приходите на компанията“, съобщиха от Microsoft, като поясниха, че към края на тримесечието се е забелязал спад на приходите от реклами при LinkedIn и Bing,

За следващото тримесечие от Mircosoft обаче прогнозират трудни времена за LinkedIn и продажбите на софтуер, ориентиран към малкия бизнес.

 „В крайна сметка Microsoft не е имунизиран срещу случващото се по света, що се отнася до икономическия растеж“, заяви видеоконферентна връзка с инвеститори главния изпълнителен директор на компанията Сатя Надела

Резултатите обаче са подкрепени от продажбите на операционната система Windows и устройствата Surface, тъй като хората обновяват личните си компютри, за да работят и учат вкъщи. Освен това Microsoft отбелязва рекорден интерес към онлайн гейминг услугата си Xbox Live, която може да се похвали с 19 милиона активни потребители.

Главният финансов директор на Microsoft Ейми Хус обясни в интервю, че повишеното търсене на Teams идва от абонати с достъп до софтуера като част от по-голям пакет и го ползват за първи път. В други случаи Хус отбелязва, че Microsoft предлага на повече клиенти Teams безплатно, за да бъде тестван.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ