Над 6 млрд. евро достигна онлайн пазарът в Гърция

Над 6 млрд. евро достигна онлайн пазарът в Гърция

Над 6 милиарда евро е общата стойност на направените в Гърция покупки онлайн, с тенденция към устойчив ръст всяка година (над 22%), като над 3 милиона гърци пазаруват онлайн.

Средно, всеки онлайн купувач в южната ни съседка харчи над 1900 евро на година.

Около 7 милиона са интернет потребителите в Гърция или 70% от населението на страната. Освен това конкуренцията като брой онлайн магазини е приблизително на нивото в България, но пазарът ни е поне 10 пъти по-малък. А потенциалът за растеж на гръцкия пазар е голям, тъй като делът на пазаруващите онлайн е 36%, докато в страни като Холандия и Швейцария този дял е 82%, в Швеция е 81%, във Великобритания е 78%, в Германия - 77%. Тоест, при тях вече се доближава абсолютния предел.

За да достигне процентът на пазаруващите онлайн в Гърция нивата в скандинавските държави, той следва поне да се удвои, което означава и най-малко удвояване на досегашния обем продажби.

Само за една година (2017 - 2018) са се увеличили с 20% броят на покупките онлайн и средната стойност на покупка. Това прави този пазар атрактивен и перспективен и е причината все повече български онлайн предприемачи да планират експанзия към южната ни съседка.

Можете да научите повече по темата и да получите ценни съвети от водещи специалисти от Гърция на конференцията "Продавай в Гърция онлайн II", където ще участват 6 топ експерти от Гърция. Ключови лектори на e-commerce & digital marketing събитието на 26 септември ще са: Анастасиос Спанидис – CEO & основател на най-голямата дигитална агенция в Гърция Generation Y, избрана за Superbrand за 2019 г. и осблужваща световни и водещи гръцки брандове. Участват още:

- Георгиос Каррас – CEO на една от водещите счетоводни кантори в Гърция (Superbrand за 2018);

- адв. Базурос – партньор в престижна гръцка адвокатска кантора с 89-годишна история;

- Сотирис Сирмакезис, който има богат опит в банковата сфера (включително и като генерален директор на Eurobank Гърция, понастоящем експерт Digital banking, Innovation & Technology.

В конференцията ”Продавай в Гърция онлайн II” ще бъдат представени възможностите за куриерски доставки и фулфилмънт услуги в Гърция от фирма „Инаут трейд“.

Всички читатели на manager.bg и obekti.bg ползват 15% отстъпка от цената на билетите с промо код: manager

Билети и повече информация за конференцията можете да намерите на: www.grecom.net

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ