Nestle ще продава продукти на Starbucks по цял свят

Nestle ще продава продукти на Starbucks по цял свят

Nestle ще продава продукти на Starbucks по цял свят

Най-голямата компания в света за храни и напитки, швейцарският концерн Nestle получи ексклузивни права да продава продукцията на американската компания Starbucks извън обектите на веригата, съобщи ТАСС като цитира официално прессъобщение, публикувано на  сайта на Nestle.

"Nestle обявява днес споразумение, предоставящо на компанията безсрочно право на продажба на потребителски и хранителни продукти на Starbucks по цял свят извън обектите на вериганата кафенета“, се казва в съобщението.

В рамките на сделката Starbucks ще получи от Nestle авансово плащане в размер на $7,15 млрд. Освен това, на  работа в Nestle ще преминат 500 служители на Starbucks. Споразумението не вклюва готовите за употреба напитки на Starbucks.

"Тоза глобален кафеен алианс ще внесе опита на Starbucks в домовете на милиони хора по света, благодарение на репутацията и обхвата на Nestle", коментира главният изпълнителен директор на Starbucks Кевин Джонсон. В Nestle очакват сделката да се отрази положително на печалбите й през 2019 година.

Споразумението предстои да бъде разгледано и от надзорните органи, очаква се сделката да бъде финализирана до края на тази година.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ