Плевнелиев: Горд съм с постигнатото от Кирил Петков по сделката с e.GO

Плевнелиев: Горд съм с постигнатото от Кирил Петков по сделката с e.GO

„Горд съм с работата на министър Петков по привличането на германския производител на електромобили e.GO. Никога не съм си представял, че само за пет седмици един министър, при това от служебно правителство, може да свърши толкова работа за реализацията на една такава инвестиция“.

Това заяви българският президент за периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев, който от 2017 г. е един от членовете на Управителния съвет на Българския автомобилен клъстър.

В емоционална реч в София Тех Парк, където бяха показани автомобилите на e.GO, Плевнелиев благодари  „от цялото си сърце“ на икономическия министър Кирил Петков.

„Нека всички заедно продължим да мечтаем – имаме завод, който ще допринася за глобалните амбиции. Положени са основните за бъдещи успехи. А успехът на една държава не се мери по нейната територия, а по прогреса, и амбициите“, коментира още Плевнелиев. Той също така изказа признателност на Кирил Домусчиев, чийто собственост е теренът, на който ще бъде изграден новият завод.

Амбицията е в крайната фаза на проекта фабриката за електрически коли край Ловеч  да произвежда по един автомобил на всеки 10 минути.  Както вече стана известно инвестицията ще е от 140 млн. евро, а новите работни места – над 1000. Ще бъдат застроени 65 000 кв. м. площ на терен с общо лице от 160 000 кв. м.

 

 

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ