Постоянната работа в офис ще се върне след две години

Постоянната работа в офис ще се върне след две години

Постоянната работа в офиса пет дни в седмицата отново ще бъде част от нормалното ни ежедневие след две години. Това прогнозира британската организация за урбанизъм и анализи „Център за градове“, цитирана от Би Би Си.

Дотогава и докато страните се възстановяват от глобалната пандемия, по-често ще ставаме свидетели на хибриден модел, при който ще офисната и домашната работа ще се редуват.

Все пак към момента е препоръчително хората, които могат да работят от вкъщи, да не посещават офис. Това обаче може да се промени в зависимост от това какви са ограниченията на държавно ниво относно социалната дистанция, която трябва да се поддържа.

„Очаквам все повече компании да въведат задължително пребиваване 3-4 дни в офиса“, коментира Пол Свиони, директор на „Център за градове“.

Според статистическите данни хората, които са работили от вкъщи през 2020 г. във Великобритания е бил двойно по-голям в сравнение с 2019 г.

Междувременно компанията за отдаване на офисни площи Savills отчита, че вече има ръст на търсенето на нови работни пространства в сравнение с второто тримесечие на 2020 г. Същевременно цените за някои от най-централните места в големи градове като Лондон достигат рекордно високи стойности.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ