Приключи седмото издание на конкурса „Дентален мениджър на годината“

Приключи седмото издание на конкурса „Дентален мениджър на годината“

На 8 октомври вечерта в х-л „Маринела“, София, се състоя тържествената церемония по награждаването в седмото издание на Националния конкурс „Дентален мениджър на годината – бизнес награди за зъболекари и зъботехници „Адмира“.

Провежда се по идея на професионалното списание на българските зъболекари „Стоматологичен свят“.

Организатор на надпреварата е Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ).

С голямата награда „Дентален мениджър на годината“ и статуетката „Адмира“ бе отличена д-р Мария Сапункьова, мениджър на дентална клиника „Дукови“, Русе. Статуетката и плакетът бяха връчени от Иван Иванов, зам.-председател на парламента, в присъствието на миналогодишните победители - д-р Радослав Таков и д-р Станимир Банчев, дентална клиника „ПТБ дентал“ – с. Телиш.

На церемонията присъстваха над 250 души. Сред тях официални лица от парламента, държавните институции, както и представители на целия дентален бранш.

Тържеството уважиха зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов, народните представители Гроздан Караджов, Мартин Димитров, д-р Валентин Павлов, зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, подуправителят на НЗОК, Ваня Кръстева, д-р Борислав Миланов, председател на Българския зъболекарски съюз, д-р Николай Шарков, главен секретар на БЗС и др.

Освен за най-голямата награда участниците се състезаваха и за първите места в категориите „Дентален мениджър на клиника”, „Дентален мениджър на кабинет” и „Мениджър на зъботехническа лаборатория“.

Първа награда в категория „Дентален мениджър на клиника” получи доц. Грета Йорданова, управител на Ортодонска клиника “ГреОрто” София.

Носител на първа награда в категория „Дентален мениджър на кабинет” стана д-р Емилия Панчева, дентален кабинет “Емидентал”, Сандански..

„Мениджър на зъботехническа лаборатория 2016“ е Румен Биров, управител на Самостоятелна медико-техническа лаборатория „Кадент“, Пловдив.

Бяха раздадени и други награди, сред които и „най-зъболекарската“ – „Фамилната дентална практика – традициите раждат бъдещето“. Тя стана притежание на д-р Лора Лалова, Дентална практика “Д-р Лалова”, Плевен.

Носител на наградата за „Екипен дентален мениджмънт” стана екипът на дентална клиника „Комфортдент“, София и Валентин Таков, Самостоятелна медико-техническа лаборатория „Дентарекс, София.

Специалната награда на АДМБ - статуетката „Ключ към успеха“ бе връчена на д-р Тюнай Сабриев, Дентална клиника “Докса”, Шумен.

В конкурса взеха участие общо 17 дентални практики и зъботехнически лаборатории от цялата страна.

И този път церемонията по награждаването премина под мотото на Световния ден на усмивката "Направи добро, помогни на някого да се усмихне", който Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ) отбелязва традиционно. В този връзка д-р Нелия Михайлова от УС на БЗС и АДМБ обяви дарителска кампания „За 1 кв.м. реставрация на Преображенския манастир“.

Церемонията по награждаването, наречена още „Зъболекарските Оскари“, отново освети с блясъка си нощта на София.

Но на събитието придадоха тежест и две приветствия към гостите и участниците.

Първото – на председателя на БЗС д-р Борислав Миланов, който отбеляза „обединяващата роля на АДМБ за денталното съсловие“.

И второто - на зам.-председателя на парламента г-н Иван Иванов.

В него той подчерта, че от цялото събитие личат две неща - „страхотното чувство за общност“ и  че „денталните мениджъри, стоматолозите, зъботехниците в България са едни от професиите, която действително са успешни“.

По отношение на денталното здраве на нацията г-н Иванов изтъкна „проблема с обеззъбяването най-вече на възрастните хора“.

"Аз се ангажирам – каза той – с колегите народни представители,  със специалистите - да работим по решаването на този проблем. Вторият проблем, по който трябва да се работи, е ранната превенция в детска възраст" – обеща в края на приветствието си зам.-председателят на парламента.

Това издание на конкурса ще се запомни и с две „първи“ неща. За първи път бе връчена статуетката „Адмира“ .

За първи към журито на конкурса бе привлечен и експерт, който не е от средите да денталния бранш – г-жа Мария Шишкова, управляващ съдружник на Еймс Хюман Кепитал, водеща консултантска компания в сферата на човешките ресурси и директен подбор за високи управленски позиции.

Един поглед върху челните тройки през изминалите 7 издания на конкурса пък показа нещо твърде любопитно - женското начало е изключително силно!

Заедно със сегашния победител - д-р Мария Сапункьова - дамите, които са спечелили големи награда са вече 11.

Дамите са носители на най-голямата награда в пет от седемте издания на конкурса!

 Дамите, изнесли на плещите си и това издание на конкурса, което не можеше са се осъществи без невероятните усилия на д-р Венета Павлова, зам.-председател на АДМБ и председател на журито, на д-р Диана Бушкалова, председател на АДМБ и на целия Управителен съвет на асоциацията.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ