Рекордна година за Мilestone Systems.

Рекордна година за Мilestone Systems.

Рекордна година за Мilestone Systems.

Рекорден оперативен приход от над 1 млрд. датски крони (над 137 млн. евро) e постигнал за 2019 година световният лидер в разработката на софтуер за видеонаблюдение Мilestone Systems. Компанията отчита увеличение на продажбите си на всички пазари, на които оперира и запазва своя традиционен годишен ръст, като за последните 5 години средният темп на растеж се равнява на 14%.

В същото време компанията отбелязва планирано понижение в оперативния си доход (EBIT) от 26 млн. евро през 2018 година до 16,5 млн. за 2019 година. То е очаквано и се дължи на множеството инвестиции в иновации и развитие. За ръста на приходите пък допринасят увеличението в броя лицензи, които компанията предоставя, както и продажбите на Care™ – програма за цялостна поддръжка на продуктите на Milestone Systems през целия им жизнен цикъл.

През последните пет години Milestone Systems почти удвои броя на своите служители, като към момента наетите в компанията по цял свят са повече от 900 души. А през изминалата 2019 година компанията инвестира и в своите Research and Development (RnD) центрове – чрез значително увеличение на броя на членовете на екипите в Копенхаген и София и създаването на нов инженерен хъб в Барселона.

Перспективата

На база резултатите от 2019 година Milestone Systems очаква допълнително да засили световните си пазарни позиции. С разширяването на конкурентното си портфолио с множество иновативни продукти компанията очаква допълнителен растеж в бъдеще, включително чрез софтуера си за управление на видеонаблюдението (Video Management Software) и мрежови видеорекордери (Network Video Recorders). Очакваното развитие и растеж не се предвижда само за Milestone, а за всички партньори на компанията, които формират цялостна екосистема за интеграция на решения – от доставчици на камери и технологии до интегратори и бизнес партньори, които предлагат решения за крайните клиенти. Възможно е обаче приходите и оперативната печалба да са обект на риск под влияние на световната пандемия от COVID-19, което може да доведе до съществено отклонение на предвидените и действителните резултати за предстоящата година, посочват от Milestone Systems и допълват, че ситуацията непрекъснато се следи и оценява непрекъснато от мениджмънт екипа на компанията.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ