Риана спира модната си линия

Риана спира модната си линия

Линията Fenty на Риана се оттегля от пазара. Проектът бе лансиран през 2019 г. и влезе в историята като първия луксозен бранд, ръководен от чернокожа жена. Това бе и втората луксозна модна къща, която френският конгломерат LVMH стартира от нулата, след Christian Lacroix от 1987 година, пише „Гардиън“.

Компанията, позната със своите обувки, дънкови изделия и слънчеви очила, се бори с проблеми с веригата за доставки, а музикалната изпълнителка, която живее в САЩ и се превърна в успешен предприемач, не може да пътува, за да си сътрудничи с екипа на Fenty в Париж.

И други модни марки на LVMH, като Dior и Louis Vuitton, са засегнати от тенденцията на спад по време на пандемията, а нетната печалба на компанията майка е тръгнала надолу с 34% през 2020 г. според сайта WWD.

Последната колекция на бранда на Риана бе пусната през ноември миналата година. Тя беше в сътрудничество с дизайнера на обувки Амина Муади.

Затварянето на Fenty няма да повлияе на други проекти като линията бельо Savage X Fenty и Fenty Skin, които от своя страна продължават да бележат успехи в своята област.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ