Рупърт Мърдок дигитализира 60 от вестниците си в Австралия

Рупърт Мърдок дигитализира 60 от вестниците си в Австралия

Рупърт Мърдок дигитализира 60 от вестниците си в Австралия

60 регионални австралийски вестника, собственост на медийния магнат Рупърт Мърдок, преминават в изцяло дигитален формат, след като отбелязаха спад в рекламните приходи, предаде „Гардиън“.

Групата News Corp. ще затвори изданията в рамките на следващата една седмица, а сред тях е и регионалният Manly Daily, който функционира от 1906 година насам в щата Нови Южен Уелс. Засегнати от промяната са и вестници от щатите Куийнсленд и Виктоиря.

По думите на изпълнителния директор на медийната организация, Майкъл Милър, оттеглянето на рекламодателите се дължи на разпоредбите за затваряне на заведения, магазини и други физически обекти. „В тези безпрецедентни времена е важно да редуцираме разходите си, докато продължаваме да информираме общностите си и правим всичко възможно да запазим работните места“, сподели той.

Предвиждат се и съкращения на служители, като местното ръководство ще обсъжда с всеки от тях бъдещите им отношения с News Corp. Всички читатели могат да се възползват от безплатен 28-дневен достъп до дигиталните издания.

В портфолиото на корпорацията влизат още американската телевизия Fox и британската медийна група Sky.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ