Шоколадите Milka се присъединяват към програмата за устойчивост „Какао Лайф”

Шоколадите Milka се присъединяват към  програмата за устойчивост „Какао Лайф”

Шоколадите Milka се присъединяват към програмата за устойчивост „Какао Лайф”

Популярната марка шоколади Milka ще се присъедини към „Какао Лайф"*, обяви производителят им Монделийз Европа.

"Какао Лайф" е водеща програма за устойчив добив на какао, част от ангажимента на компанията да осигури нужните количества от естествената основна суровина с течение на времето, както и да подпомогне развитието на общностите, където то се отглежда.

От август 2018 шоколадите Milka в цяла Европа ще бъдат с нов дизайн на опаковките, част от който ще е и логото на програмата за устойчивост на компанията „Какао Лайф“. Така до края на 2019 г. поетапно логото ще се въведе върху цялото портфолио на шоколад Milka в Европа. С тази стъпка Milka се присъединява към останалите международни брандове на Монделийз, включително Cadbury Milk Milk в Обединеното кралство и Ирландия, Кот д'Ор в Белгия и Франция, бисквитките Freia и Marabou в скандинавските държави и Oreo в цяла Европа.

"Изключително сме горди, че Milka, най-големият ни бранд в шоколадите в Европа, се присъединява към програмата „Какао Лайф“, споделя Хуберт Вебер, вицепрезидент на Монделийз Интернешънъл и президент на Монделийз Европа. "Отчитаме голям успех с програмата и с този наш ход, правим още една голяма крачка към целта ни: до 2022 г. програмата да достигне до 200 хил. ферми и повече от 1 млн. души.

Milka държи на качеството на шоколада и използва висококачествени съставки като алпийското мляко. Тази заявка на марката сега се допълва и от присъединяването й към програмата „Кокоа Лайф“, като се гарантира, че в шоколада, използван в продуктите на Milka, не се използват изкуствени аромати, оцветители или консерванти.

Мисията на „Какао Лайф“ е да подсигури устойчив добив на какао като същевременно подобри живота и благосъстоянието на какао фермерите, както и да разработи нови начини за положително въздействие върху обезлесяването и изграждането на устойчивост в борбата с климатичните промени в страните, производители на какао: Гана, Кот д'Ивоар, Индонезия, Доминиканската република, Индия и Бразилия.

Като резултат до края на 2017 г. програмата е достигнала до 120 500 какао фермери в 1 085 общности; разпределила повече от един милион дървета в сянка като част от глобалното усилие в борбарата с с изменението на климата. Чрез „Какао Лайф“, 35% от какаото, което компанията използва в производството си, е произведено и доставено именно от тези страни, благодарение на устойчивото земеделие. За сравнение това е с 14 процентни пункта повече в сравнение с 2016 г.

Независими проучвания сочат, че общностите в Индонезия, подкрепени от програмата „Какао Лайф“, са увеличили годишния си доход с 37%, а добива на какао – с 10%.

"Като един от най-големите производители на шоколад в света и лидер на пазара на шоколадови изделия у нас, с марки като Milka, ние достигаме до милиони потребители не само в България, но и по света“, каза Светла Лесова, изпълнителен директор на Монделийз България. "Искаме да използваме този мащаб, за да провокираме положителни промени в какао общностите, на които разчитаме, и да работим с какао фермерите, за да продължим да изграждаме силни взаимоотношения в дългосрочен план. Сега повече от всякога нашите потребители се интересуват от храната, която консумират, и искат да са сигурни, че тя е качествена."

За повече информация вижте последния доклад за прогреса на „Кокоа Лайф“: https://www.cocoalife.org/progress/cocoa-life-progress-report-2017.

***

Програмата „Какао Лайф“

„ Какао Лайф“ има за цел до 2022 г. да достигне и да подобри живота на над 200,000 какао фермери в 6 държави, създавайки ползи за повече от 1 милион души. Монделийз Интереншънъл си поставя за крайна цел да закупува цялото какао, необходимо за производството на компанията, от устойчиво земеделие основно чрез „Какао Лайф“.

Работейки в партньорство с фермери, неправителствени организации и правителствени институции, програмата е част от стратегията на Монделийз Интернешънъл за благосъстояние, която подтиква работещите, доставчиците и партньорите ни в общностите да обединят усилията си и да разработят нови начини за положително въздействие върху планетата и жителите й .

Повече информация можете да намерите тук: www.cocoalife.org/progress

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ