"Сирма Груп Холдинг" придобива мажоритарен дял от "Сайънт"

Сирма Груп Холдинг придобива мажоритарен дял от Сайънт

"Сирма Груп Холдинг" придобива мажоритарен дял от "Сайънт"

"Сирма Груп Холдинг" АД, една от най-големите софтуерни групи в България, обяви, че е сключила окончателно споразумение за придобиване мажоритарен дял от "Сайънт" - бързо развиващ се, вертикално фокусиран доставчик на ИТ решения със седалище в София. "Сайънт" официално ще стане част от "Сирма Груп Холдинг", запазвайки своята мисия, фокус и мениджърски екип, като същевременно се радва на подкрепата на по-голямата група.

"Нашият експортен фокус, целеви пазари и портфолио от продукти и услуги си пасват чудесно. Заедно ставаме по-силни и по-конкурентоспособни", сподели по повод сделката Цветан Алексиев, Изпълнителен директор на "Сирма Груп Холдинг".

Придобиването е в съответствие със стратегията за растеж и развитие на "Сирма Груп Холдинг" и се очаква да улесни навлизането на групата в нови вертикални пазари и географски региони, докато "Сайънт" ще може да се възползва от ускорен растеж и инвестиции в бизнес линии с голямо търсене на клиенти, като например управлявани услуги и поръчков SaaS.

"Сайънт" ще работи като независимо дъщерно дружество, присъединяването към "Сирма Груп Холдинг" засилва способността ни да обслужваме нашите клиенти и да предоставяме качествени решения, като получаваме достъп до допълнителни ресурси, включително допълнително финансиране и разширен фонд от таланти", заяви Ангел Митев, Изпълнителен директор на "Сайънт".

"Екипите на "Сайънт" и "Сирма Груп Холдинг" споделят една и съща култура на качество, компетентност, собственост и прозрачност. Това беше ключов фактор за нашето решение да се присъединим към групата на "Сирма", добави Евлоги Георгиев, изпълнителен директор на "Сайънт". 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ