Технологични гиганти ще допускат само ваксинирани служители в офисите си

Технологични гиганти ще допускат само ваксинирани служители в офисите си

Големите технологични компании поставят ново условие на служителите, които искат да се върнат обратно на работа – да бъдат ваксинирани срещу COVID-19.

Alphabet, и Facebook обявиха, че персоналът в офисите в САЩ трябва да се ваксинира. Това се случва на фона на разпространението на новия вариант „Делта“ на заразата.

Броят на заболелите в Щатите нараства заради мутацията, която първо се появи в Индия, но после бързо стигна и до други държави. Над 80% от случаите на коронавирус в САЩ са свързани с „Делта“, пише „Ройтерс“.

Дългосрочно компанията майка на Google планира да разшири плановете си за ваксинация и в други държави в следващите месеци. Netflix също имплементира политика за задължителна имунизация на екипа си в САЩ.

На този фон Twitter започва да връща служителите си в кампусите в Сан Франциско и Ню Йорк на 50% капацитет. Apple от своя страна планира да възстанови политиките си за носене на маски в повечето физически обекти в Америка, включително за ваксинираните.

Microsoft и Uber вече са в очакване на персонала обратно в офисите след продължителните месеци на извънредно положение, които принудиха милиони да преминат в хоумофис режим.

Здравните власти в САЩ вече обявиха, че напълно имунизираните американци трябва отново да носят маски в закрити пространства в онези райони, в които COVID-19 се разпространява бързо.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 24 март. Имен ден празнуват Зарко, Захари, Захарина, Хари
Ще има ли великденски добавки за пенсионерите става ясно на 28 март
Прогноза: Лихвите по ипотеките ще растат през 2023 г., цените на имотите ще се успокоят
Инвеститор прогнозира спад с 50% на S&P 500 и болезнена рецесия в САЩ при спукване на „супербалон“
Клиенти обвиняват JPMorgan в продажба на ценности за 10 млн. долара
"Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи" създават съвместен научен център за млечни продукти
По-убедителни и харизматични в две стъпки
Киев: Руският щурм срещу Бахмут губи сила, скоро ще започне контраофанзива