Teva Pharmaceutical Industries с нов шеф

Teva Pharmaceutical Industries с нов шеф

Teva Pharmaceutical Industries с нов шеф

Израелската фармацевтична компания Teva Pharmaceutical Industries, собственик на Актавис, обяви нов изпълнителен директор след месеци на медийни спекулации за името на нов ръководител, съобщава Wall Street Journal.

Най-големият търговец на генерични лекарства в света повери поста на ветерана в здравната индустрия Каар Шулц. За да поеме назначението, Шулц се оттегли от позицията си на председател и изпълнителен директор на най-големият конкурент на Teva, датската компания Lundbeck.

"С огромния си фармацевтичен опит и силни резултати, Каар е правилният лидер, който ще изведе Teva на следващото ниво ", заяви д-р Сол Й. Барер, председател на управителния съвет на Teva в Израел, цитиран от Yahoo Finance.

Шулц, който има над 30 години глобален опит в областта на фармацията, коментира на свой ред, че ще разработи "много ясна стратегия" за решаване на "различни инициативи за преструктуриране" на Тева, както и за справянето с дълга й от над 35 млрд. долара. "Ще има много ясна стратегия, която ще бъде съобщена, след като сме готови да направим това", каза той пред Reuters. 

Акционерите на Teva приветстваха назначаването на Каар Шулц, а акциите на компанията в Тел Авив нараснаха с 13%. Акциите на Lundbeck обаче паднаха с 12% след напускането на Шулц.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
Цитат на деня
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Yum! Brands купува над 200 ресторанта на EG Group в Обединеното кралство и Ирландия
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември