Toyota спира 21 производствени линии заради Covid-19

Toyota спира 21 производствени линии заради Covid-19

Най-големият японски автомобилен производител Toyota Motor спира 21 производствени линии в 11 местни завода от 21 до 24 януари под натиска на новото рекордно разпространение на коронавирусни инфекции. Това изостри и без това наболелите проблеми, свързани с глобалния недостиг на полупроводници и компоненти, съобщава водещият японски бизнес вестник Nikkei, цитиран от ТАСС

Според експертите спирането на производствените линии може драстично да ореже планираните за производство през януари около 47 000 броя автомобили, включително популярните SUV Land Cruiser.В резултат на това Toyota Motor е принудена да преразгледа цялостните си планове за производство на превозни средства за текущата фискална година. 

Скоростта на разпространение на коронавируса в Япония остава сравнително ниска до средата на декември, когато се наблюдава тенденция към рязко нарастване на заболеваемостта поради разпространението на щама "Омикрон".

Сега ежедневният ръст на новите инфекции в цялата страна е с рекордни темпове. В същото време смъртността и нарастването на броя на пациентите в тежко състояние остават на относително ниско ниво. 

На 20 януари в Япония са открити 42 хиляди нови случая на инфекция на ден, което е най-високата цифра за цялото време на епидемията. Девет души са починали с диагноза COVID-19, като общо по време на епидемията са регистрирани почти 18,5 хиляди смъртни случая в Япония. В момента 287 души, заразени с коронавирус, са в критично състояние в интензивни отделения. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ