Тръмп иска Apple да участва в изграждането на 5G инфраструктурата в САЩ

Тръмп иска Apple да участва в изграждането на 5G инфраструктурата в САЩ

Тръмп иска Apple да участва в изграждането на 5G инфраструктурата в САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи днес, че е поискал от главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук да окаже помощ в разработването на телекомуникационната инфрастуктура за 5G безжични мрежи в САЩ, предаде Ройтерс.

"Те имат всичко - Пари, Технологии, Визия и Кук!", написа Тръмп в Туитър.

Държавният глава се срещна с Тим Кук вчера при посещение в бъдещия комплекс на Apple в Тексас като пореден знак за близките отношения между двама от най-влиятелните мъже в Америка, отбелязва Ройтерс.

5G мрежите ще предлагат с 50 до 100 пъти по-бърза скорост от сегашните 4G и имат определящо значение за редица индустрии, припомня агенцията.

Сред американските компании Qualcomm Inc е доминиращ играч при радио чиповете, които помагат на мобилните устройства да се свързват с мрежите, а Cisco Systems Inc произвежда мрежовото оборудване.

В комюнике, публикувано след вчерашното посещение в предприятието за компютри на Apple в Остин, Белият дом информира, че Тръмп обмисля възможността да освободи корпорацията от мита върху стоки, внасяни от Китай, предаде БТА.

На 15 ноември телевизионният канал Си Ен Би Си съобщи, че Apple е наел един от най-близките съюзници на Тръмп в лобистките среди във Вашингтон. Това е Джефри Милър, а задачата му е редица продукти на компанията да не попаднат в новия списък на стоки, чийто внос от Китай ще се облага с повишени мита, ако Вашингтон и Пекин не постигнат търговско споразумение до декември тази година

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ