Търсенето на iPhone 13 се забавя заради проблема с компонентите

Търсенето на iPhone 13 се забавя заради проблема с компонентите

Търсенето на iPhone 13 се забавя заради проблема с компонентите

Apple Inc., която страда от глобалната криза с доставките, сега се сблъсква с още един проблем – забавяне на търсенето.

Компанията е предупредила своите доставчици на компоненти, че търсенето на гамата iPhone 13 е отслабнало, казаха за Bloomberg запознати със случая. Някои потребители са решили да не се опитват да получат и без това трудно откриваемия продукт.

Технологичният гигант вече намали целите си за производство на новия модел смартфон с цели 10 млн. единици, което е по-малко от целта от 90 млн. заради липса на части. Надеждата беше да се компенсира голяма част от този недостиг догодина, когато се очаква снабдяването да се подобри. Сега компанията информира доставчиците, че тези поръчки може да не се реализират.

Компанията все още е на път към рекорден празничен сезон, като анализаторите прогнозират увеличение на продажбите от 6% до 117,9 млрд. долара през последните три месеца на календарната година.

Недостигът и забавянето на доставките разочароваха много потребители. И тъй като инфлацията и новият вариант на коронавируса предизвикват нови опасения за уморените от пандемията купувачи, те може да се откажат от някои покупки.

Това може да означава пропускане на iPhone 13 и изчакване за следващата версия на телефона догодина. Настоящата гама, която започва от 799 долара за стандартния модел и 999 долара за Pro, се счита за скромна актуализация от iPhone 12, който имаше изцяло нов дизайн. Очакват се по-големи промени през 2022 г., което е една причина купувачите да изчакат.

Водещият продукт на Apple представляваше около половината от приходите от 365,8 млрд. долара през последната фискална година. С iPhone 13 както Apple, така и операторите пуснаха агресивни програми за отстъпки, за да стимулират покупките.

В някои случаи собствениците на по-стари модели имат възможност да купят iPhone 13 за по-малко пари или да го получат безплатно. Докато програмите за отстъпки все още са налични, някои предлагат по-малки спестявания, отколкото когато новите модели бяха пуснати в продажба за първи път.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ