Трудовите злополуки в складовете на Amazon са два пъти повече от средното за САЩ

Трудовите злополуки в складовете на Amazon са два пъти повече от средното за САЩ

Трудовите злополуки в складовете на Amazon са два пъти повече от средното за САЩ

Трудовите злополуки в складовете Amazon са два пъти повече от средното равнище в САЩ, според проучване за условията на работа в гиганта за онлайн търговия, цитирано от Франс прес.

Мащабният доклад, публикуван по проекта "Разкритие" (Reveal) на Центъра за разследваща журналистика, сочи, че през 2018 година е съобщено за 9,6 сериозни инцидента на 100 работещи на пълно работно време в Amazon спрямо средно равнище в Съединените щати от 4 на 100 служители в складове.

Amazon, която е известна с бързината и ефективността на обработка на поръчките, обясни тази цифра с усърдието на компанията да сигнализира на компетентните органи за всички трудови инциденти, по-специално на Федералната агенция за безопасност и здраве на работното място (OSHA).

"Разкритие" е на правилен път и това е въпрос, който ни тревожи от години: сигнализирането за инциденти е на трагично ниско ниво в сектора, отбеляза Amazon в комюнике.

Разследването изобличава политиката на Amazon за бързина на всяка цена чрез принуждаване на служителите да са по-бързи, ако не искат да загубят работата си, посочва АФП.

Мнозина бивши кадри признават, че са били принудени да нарушават правилата за безопасност, за да поддържат ритъма, особено при повдигане на тежки предмети без необходимите предпазни мерки, прева БТА.

Според разследването инцидентите нарастват стремглаво през периоди с интензивни покупки като Киберпонеделника (понеделника след Деня на благодарността) и Prime Day - годишните намаления на Amazon през юли.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ