За седмица КРС два пъти сменя решението си за честотите за 5G

За седмица КРС два пъти сменя решението си за честотите за 5G

За седмица КРС два пъти сменя решението си за честотите за 5G

В рамките на 7 дни Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за втори път променя свое решение относно бъдещоото ползване на честотите за изграждане на 5G мрежи у нас. В крайна сметка, регулаторът днес  насрочи нов търг с тайно наддаване за разпределянето им на 6 април.

Преди два дни стана ясно, че пет дни преди предварително насрочения за 15 март такъв търг, на 10 март КРС е отменила процедурата и е разпределила служебно честотите между трите телекома у нас, но един от операторите - Vivacom e подал жалба срещу решението.

Съдебно дело бави навлизането на 5G мрежите в България

Това се потвърждава и от днешното съобщение на Комисията.  "Във връзка с приключила процедура на 10 март за провеждане на търг с тайно наддаване за издаване на разрешения за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс - радиочестотен спектър в обхват 3,6 GHz постъпи жалба в съда от едно от предприятията, подали заявление за участие в търга", уточняват от КРС.

От него става ясно още, че са били разгледани "всички законови възможности за предоставяне на радиочестотния спектър и след получено съгласие от заинтересованите страни в производството и на основание чл. 156 от АПК, с решение от днес КРС оттегли Решение 94/10.03.2021 г. и определи 6 април за дата на провеждане на търг с тайно наддаване за издаване на разрешения за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс - радиочестотен спектър в обхват 3,6 GHz."

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ