Армията представя техника и въоръжение в 70 града

Армията представя техника и въоръжение в 70 града

Армията представя техника и въоръжение в 70 града

По случай 110-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България, по разпореждане на министъра на отбраната Красимир Каракачанов на 22 септември в 17 български града ще бъдат показани военна техника, образци оръжие и екипировка, съобщиха от Министерството на отбраната.

Инициативата е първа от поредицата изяви под наслов "Това сме ние", с които МО цели да популяризира военната служба.

В София от 9.00 до 12.00 ч. пред парадния вход на МО всички гости на празника ще могат да разгледат военна техника на Въоръжените сили - бронирана машина "Хамър", бойни бронирани колесни машини "Командо", "Гардиън" и "Пустинна котка".

Интересуващите се от военната служба ще могат да получат информация за свободните места в армията, както и за условията за участие в курсове за начална и специална военна подготовка.

Гостите на инициативата ще могат да чуят и изпълненията на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски.Денят на Независимостта ще бъде отбелязан със същата инициатива и в градовете Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Сливен, Шумен, Смолян, Благоевград, Враца, Белене, Асеновград, Карлово, Казанлък, Хасково и Ямбол.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ