Гешев поиска закон за ограничаване на лобизма

Гешев поиска закон за ограничаване на лобизма

Гешев поиска закон за ограничаване на лобизма

Главният прокурор Иван Гешев поиска да се създаде законодателство, което да ограничи лобизма у нас. Целта му ще е да спре практиката, при която напълно законно адвокати на подсъдими да стават депутати и после променят или се опитват да променят закони в полза на тези подсъдими.

Това обяви пред журналисти шефът на държавното обвинение, преди да участва в българо-германски семинар, предаде БиТиВи.

„Да си адвокат на обвиняем, да станеш депутат и да промениш закона в негова полза … Да, лобизмът е законен в България”, коментира Гешев.

Той повтори тезата си, както по отношение на депутати, които са били адвокати на хора, които са били жертва на полицейско насилие, така и за защитници на подсъдими в специализирания съд, които искат да го закрият.

Гешев обяви, че от днес го пази НСО и са силно преувеличени твърденията на Министерство на правосъдоето, че хора от Бюрото за защита са преминали към тази служба, за да го пазят. Ако преминаването на няколко шофьори е някаква новина, каза още той. Ден по-рано от МП обявиха, че е имало миграция на хора от Бюрото към НСО, че те самите са поискали това и се предполага, че та се преминали там именно, за да пазят Гешев.

"Къде живее главният прокурор, не е най-важното в държавата", каза още Гешев по повод изнасянето му от вилата в резиденция "Бояна".  "Дали съм защитен, или не съм - едва ли представлява интерес за българските граждани. Аз съм наясно, че никой не ме е карал да ставам главен прокурор насила. И ще спазя закона такъв, какъвто е", обяви Гешев.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ