Христо Иванов: Панов ще стигне до балотаж

Христо Иванов: Панов ще стигне до балотаж

Христо Иванов: Панов ще стигне до балотаж

Лозан Панов ще бъде на балотаж, защото той поставя теми, които са структуроопределящи за политическия дебат в България. Това заяви Христо Иванов от „Демократична България“ пред bTV.

„Г-н Панов дълго време беше един от малцината институционални говорители на гледните точки на демократичната общност… Не на последно място, той е независим, защото е излъчен от хора, които са независими“, обясни Иванов. По думите му в инициативния комитет за издигането на Панов за президент няма нито една партийна кандидатура.

„Важно е да усетим промяната, която се случа във времето. Хората не искат да сменим Бойко Борисов в ролята му на един голям, който събира много власт в себе си, с друг такъв“, каза още съпредседателят на „Демократична България“.

Той смята, че в момента „хората искат диалогичност и всичко да се сложи на кръглата маса на равнопоставен разговор, в който да доминират обществените интереси“.

Иванов коментира, че се надява в следващият парламент да започне работа с яснота около няколко неща: „ще има коалиции, които ще стъпят на цялостни, внимателно изработени коалиционни споразумения; ще има споделяне на отговорност; ще има разговор за биографиите и капацитета на хората, които се номинират на определени позиции“. Според него ГЕРБ трябва да останат извън властта достатъчно дълго, така че да престанат да бъдат носител на токсичност.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ