Иван Гешев: Две брутални убийства са разкрити във Варна

Иван Гешев: Две брутални убийства са разкрити във Варна

В петък бяха разкрити две брутални убийства. Това съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг на прокуратурата във Варна, предаде Нова Телевизия.

Едното престъпление е било извършено снощи вечерта и е било разкрито в рамките на няколко часа. Става въпрос за конфликт в квартал „Аспарухово”, при който мъж на възраст между 30 и 40 години е убил жена, с която е живеел на семейни начела. Той и е нанесъл брутален побой с юмруци, в резултат на който тя е починала. Двамата са се запознали в социалните мрежи, като мъжът наскоро се е преместил да живее във Варна. Повдигнато му е обвинение за извършване на убийство по особено жесток начин.

За второто убийство е задържан 91-годишен мъж, нанесъл удари с железен винкел на свой 56-годишен съсед, довели до неговата смърт. По-младият мъж често нахлувал в дома на обвиняемият в местността Добрева чешма, крадял и понякога му нанасял побой. Тялото на 56-годишния мъж е било пренесено с лек автомобил в гората между близките села Ген. Кантарджиево и Орешак, където е било открито от полицията. Този факт обаче внася мистерия около убийството, тъй като 91-годишният мъж не е можел да кара колата, използвана за преместването на трупа, което означава, че обвиняемият е имал съучастник.

Заради здравословното си състояние  обвиняемият не може да остане в ареста.  Според експертизата той страда от старческа деменция, но е вменяем и може да носи отговорност. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

"Имаме проблем с битовата престъпност и домашното насилие в България.  Приоритет на прокуратурата е противодействие на битовата престъпност. Държавата е в дълг към хората по малките населени места", коментира Гешев.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ