Десислава Иванчева: СРС-тата по делото ни са подменени

Десислава Иванчева: СРС-тата по делото ни са подменени

Десислава Иванчева: СРС-тата по делото ни са подменени

СРС-тата по делото срещу кмета на район "Младост" Десислава Иванчева са били подменяни от прокуратурата, заяви самата тя преди днешното съдебно заседание, предаде Дарик.

Преди два дни Иванчева и заместничката й Биляна Петрова съобщиха, че в СРС-тата по делото присъствали инициалите Б.Б и Ц.Ц, както и разговори между бизнесмена Александър Ваклин и друг инвеститор. Според двете обвиняеми оттогава до днес части от разговорите вече били преправени.

Според тях се подменят текстове в томовете със специалните разузнавателни средства, като някои от тях липсват изцяло. Подсъдимите твърдят, че подмяната на документи е с цел да се покрие Александър Ваклин, предаде bTV.

В момента Специализираният апелативен съд решава дали да отстрани Иванчева и Петрова от постовете им.

Десислава Иванчева, заместникът й Биляна Петрова и бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров бяха арестувани преди повече от месец в публична акция до Спортната палата в София.

Иванчева е обвинена във вземане на подкуп в особено големи размери, а Дюлгеров и Петрова са сочени за нейни помагачи. Петрова бе задържана заедно с Иванчева през април. Миналата седмица Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност и нея. Тогава стана ясно, че тя също ще обжалва решението пред по-горната инстанция - Апелативният специализиран съд.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ