Какво ще е времето през август

Какво ще е времето през август

Какво ще е времето през август

Август ще бъде топъл, с температури над средните.

През повечето дни от първата половина от месеца ще бъде предимно слънчево. В началото температурите ще са близки до обичайните, но ще се повишат и в периода 4-10-и ще бъде горещо, прогнозира НИМХ-БАН.

Около 10 и около 15 август има вероятност за превалявания, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра и последвани от слабо и краткотрайно захлаждане.

През втората половина от месеца ще преобладава слънчево и спокойно време с температури около и над нормата. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, вероятността за валежи е малка.

Средната месечна температура през август за равнините е между 21 и 24 градуса, за високите полета - между 18 и 20, а за планините - между 13 и 17. Очаква се най-ниските температури през месеца ще бъдат между 10 и 15, а най-високите - между 35 и 40 градуса.

Месечната сума на валежите през август за равнините и високите полета е между 30 и 50 л/кв. м, за Черноморието - между 20 и 35 л/кв. м, а за планинските райони - от 50 до 80 л/кв. м. Прогнозата е за валежи около нормата.
 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ