Приемна във влака София - Варна отваря Мая Манолова

Приемна във влака София - Варна отваря Мая Манолова

Националният омбудсман Мая Манолова изпълни заканата си и отпътува с автобус за Стара Загора, където ще представи първите младежки обществени защитници.

Решението ѝ да смени автомобила с обществен превоз е в отговор на предлаганата законова поправка в бюджета - да ѝ отнемат служебната кола и шофьор, с мотива да се пестят средства на НСО, предава БНТ. 

Точно 08:50 ч. омбудсманът пристигна на Централната автогара с такси. Тя бе категорична, че никой не може да ѝ попречи да се среща с хората, за да чуе техните проблеми, дори ако за целта се наложи да пътува с обществен транспорт.

"Никой няма да ме спре да си върша работата. Да не се опитват. Докато съм омбудсман, всеки един ден ще бъде посветен на българските граждани, ще бъда на точното място, в точното време, независимо какво ще ми струва това. Предложи моят екип да бъдем с обществения транспорт. Тази седмица ще бъдем с обществения транспорт, утре отваряме приемна във влака София-Варна, за да уплътним осемте часа пътуване. Всеки ден - тролей, метро, авотобус влак...", каза тя. 

Утре омбудсманът сменя автобуса с влак по линията София-Варна. По време на 8 -часовото пътуване Манолова ще разкрие импровизирана мобилна приемна за гражданите.

"Обмислям билетите на гражданите, които ще използват приемната във влака, да ги осчетоводя и да ги пратя на финансовия министър, защото хората не са дължи да плащат за приемна с когото и да е било. От друга страна даже ще им е по-евтино, отколкото да дойдат до София", каза Манолова.

Манолова заяви, че ако кампанията и за предвижване с обществен транспорт се окаже успешна, ще призове всички представители на държавни институции да слязат от служебните си автомобили.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ