Министър Нено Димов е задържан за 24 часа

Министър Нено Димов е задържан за 24 часа

Министър Нено Димов е задържан за 24 часа

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е задържан за 24 часа, съобщи БНТ като цитира говорителят на прокуратурата Сийка Милева. Няма подробности за причините за задържането. Според различни медии, Димов вероятно ще остане в ареста на някое от столичните полицейски управления.

По-рано през деня министърът беше отведен за разпит в спецпрокуратурата. "Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление, след като приключим. Не съм задържан", заяви пред журналисти Димов преди да бъде качен в кола на прокуратурата. Междувременно се появиха информации, че са извършени обиски в дома му, но няма официално потвърждение.

По информация на говорителят на главния прокурор бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и отстраненият шеф на местното ВиК - Иван Витанов, които бяха задържани при спецакция в Перник във връзка с водната криза, са разпитани и освободени. 

Две са възможните версии за задържането на екоминистъра - кризата с водата и "вноса" на боклук от Италия по схема, за която се твърди, че зад нея стои италианската мафия. Започналите от сутринта специализирани акции в Перник и екоминистерството са по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев и са свързани и с двата скандала, става ясно от съобщение на сайта на прокуратурата.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ