Над 600 пожара в страната за последните три денонощия

Над 600 пожара в страната за последните три денонощия

Само за последните три денонощия в страната са локализирани и ликвидирани над 630 пожара, като основната част,  в над 80% от случаите, са в полски и горски територии и стърнища, съобщи МВР. 

При пожарите няма загинали и пострадали хора.

От ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” призовават да не се използва открит огън за почистване на суха тревна растителност.

Експертите съветват при използването на огън за битови нужди да бъдат предприети всички превантивни действия и пожаробезопасни изисквания – начин на изграждане на огнището, обезопасяването му, подготовка на уреди и материали за първоначално пожарогасене и най-вече съобразяване с метеорологичните условия. 

Пожарът, който възникна между бургаските села Изворище, Миролюбово и Банево е потушен. Огнената стихия изпепели 3000 дка. смесена гора и около 1000 дка. сухи треви и храсти. Все още в района има дежурна пожарна техника. 

Продължават действията по погасяването на пожара в сухи треви в землището на софийските села Радуловци и Бърложница. В гасенето участват 4 пожарни екипа, а стихията е обхванала площ от около 2000 дка. суха тревна растителност. 

Локализиран е пожарът в землището на град ветрен, област Пазарджик. В гасенето през вчерашния ден участваха пет пожарни екипа и служители на местното горско стопанство. Огънят е обхванал около 2000 дка. предимно сухи треви и храсти.

Налице са всички предпоставки и висока вероятност за възникване на сериозни полски и горски пожари на територията на страната. Според прогнозите на НИМХ-БАН за днес е обявен оранжев индекс за пожароопасност, посочват още от пресцентъра на МВР. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ