България

Политика

|

Общество

|

Най-студеният ден от месеца - минус 23 градуса, измерени в Самоков

Най-студеният ден от месеца - минус 23 градуса, измерени в Самоков

Най-мразовитата сутрин за тази зима и от началото на тази година отбелязаха синоптиците. На места градусите паднаха далеч под прогнозираните, а най-ниската температура е била измерена в Самоков - минус 23 градуса.

С ледени температури е било и утрото в  Севлиево и Чепеларе, където съответно са били измерени минус 21,5 градуса и минус 21,6 градуса, в Златица - минус 20,2 градуса, в Дупница - минус 18,9 градуса, в Панагюрище - минус 18 градуса, в Перник и Девин - минус 17, 8 градуса, във Велинград - минус 18,4 градуса, в София - минус 15,9 градуса, в Кюстендил - минус 15,3 градуса. 

Въпреки, че в последните години бяхме позабравили за истински здравите студове, няма нищо необичайно в температурите под минус 20 градуса по това време на годината на нашите географски ширини, казват синоптиците. И припомнят, че рекордът за най-ниска температура, измерена у нас е минус 38 градуса, в гр. Трън през 1947 година. А най-снежният януари е бил през 1963 година. 

Ниски температури се очакват и утре сутрин, след което обаче ще започне постепенно затопляне. Най-топлият ден от настоящата седмица ще бъде в петък, когато максималните температури ще са между 8 и 13 градуса. В отделни райони не са изключени и по-високи стойности. 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ