Нова мода вандалщина - пробиване на автомобилния резервоар

Нова мода вандалщина - пробиване на автомобилния резервоар

Нова мода вандалщина - пробиване на автомобилния резервоар

За нова мода вандалщина сигнализираха пострадали в социалните мрежи.

Крадци на гориво проследяват автомобил, след като е заредил на бензиностанция и когато шофьорът паркира, пробиват резервоара, за да източат налятото гориво. Така, освен наглата кражба, се нанасят и големи материални щети, а и има висок риск от пожар, тъй като при източването се разлива голямо количество гориво на пътя.

Инцидентът с наш читател се е случил в събота към 8,30 сутринта в столичния квартал Изгрев, на ул Самоков.

"Искам да ви предупредя за нова мода вандалщина. Зареждаш гориво, около бензинстанцията се въртят роми, проследяват те, посред бял ден пробиват резервоара с ръчна бормашина, подлагат изрязана пластмасова бутилка... Щели да сгазят съседа, който ги е видял. От сервиза казаха, че за 50-ти път от 3 месеца правят резервоар. За 20-тина литра бензин (останалото излято на паркинга и улицата, наоколо паркирани коли) ми създадоха доста главоболия. Та оглеждайте се... Благодаря на съседи, полиция, застраховател, пожарна и община, които реагираха бързо в съботната сутрин.", пише Буряна Конаклиева в своя фейсбук профил.

По информация на свидетели крадците са двама мъже и една жена от ромски произход.

Вандалите са се опитали да блъснат с автомобила си помощник треньора на ЦСКА Красимир Безински, който ги е видял и се опитал да ги спре.

Пострадалият вече е дал показания пред полицията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ