Община Смолян обяви бедствено положение

Община Смолян обяви бедствено положение

Община Смолян обяви бедствено положение

Кметът Николай Мелемов обяви бедствено положение на територията на цялата Смолянска община.

Причината са обилните валежи на територията, които доведоха до преливане на дерета и водостоци. Залети са улици и е е необходимо провеждане  на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в общината.

Река Черна е преляла и наводнила сградата на пожарната, имоти на КАТ-Смолян , обществени сгради, складове, частни имоти.

Проливните валежи активизираха две свлачища, които вече са разчистени. На критичните участъци на обходния път за Мадан ще дежурят екипи с техника, за да се реагира в случай на ново активизиране на свлачищни процеси.

Селата Киселчово и Кремене са без ток след авария, предизвикана от паднало върху електропровод дърво, предаде Дарик.

В Чепеларе обстановката също е усложнена поради проливните дъждове и в момента се мобилизират доброволци и техника, като се изграждат диги по поречието на река Чая. В района на Пожарната в града тя е излязла от коритото си и е заляла главния път Смолян-Асеновград, съобщи кметът на общината Славка Чакърова. Тя призовава шофьорите да бъдат много внимателни при преминаване през града. Пълнят се чували с пясък, като техника на фирми карат инертни материали и се правят диги на критичните места. „По поречието на реката има доста гатери и дървен материал, в момента се премахват трупите и дървата за огрев и се прави всичко възможно да се овладее ситуацията“ , коментира Славка Чакърова.

Проблеми с изнесени пътища и разлив на реки има и на територията на община Рудозем. В момента е ограничено движението в едното платно и по пътя Рудозем-Смилян, заради пропадане.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ