Отново протести в страната. Полицията спря опит за блокада на Е-79

Отново протести в страната. Полицията спря опит за блокада на Е-79

Отново протести в страната. Полицията спря опит за блокада на Е-79

Протести имаше в няколко градове на страната и тази неделя. 

Полиция и жандармерия не позволиха на близо 40 човека в Благоевград да блокират главен път Е-79 по време на шествието си срещу социалното неравенство, предаде БГНЕС.

Последва нов опит за блокиране на Е-79 – този път с пешеходно шествие към платното за Дупница и София. След това и трети – към Симитли и Кулата. Полицията, която е имала значително числено превъзходство, обаче не даде на протестиращите да спрат трафика.

След това те се върнаха към града и блокираха за 30-на минути ул. "Иван Михайлов" – вход и изход на града към София. 

Близо 30 души, за пета поредна седмица, се събраха на протест и в Бургас, съобщава БНР. Те се придвижиха от изхода на града до най-близките пешеходни пътеки в комплекс "Изгрев". Протестиращите решиха да не блокират движението, а да преминават по пешеходни пътеки.

Протестът е приключил с автошествие от десет коли. Неделният протест в Бургас срещу цените на горивата премина в социален. "Протест срещу социалното убиване на българите", това е новото мото на недоволството.

Освен това за четвърта поредна неделя жители на Троян излязоха на протест - срещу високите цени на горивата, ниските доходи и качеството на живот в страната, допълва БНР. Този път те блокираха за 1 час движението по пътя за село Орешак, на входа на Троян, след това организираха пешеходно и автошествие по основните улици в града. 

Жители на град Кресна излизат довечера на протест. Недоволството е срещу "увеличените данъци на автомобилите, застраховката "гражданска отговорност" и "геноцида над пенсионерите, социално слабите и хората с увреждания". 

В Пазарджик също днес отново се проведе протестно шествие - срещу ниските доходи. 

В Сливен протестът днес не се радваше на голяма посещаемост - около 20 души.

Около 30 протестиращи се събраха и в Стара Загора. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ