Прокуратурата подхваща ремонта на тунел "Ечемишка"

Прокуратурата подхваща ремонта на тунел Ечемишка

Прокуратурата подхваща ремонта на тунел "Ечемишка"

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на специализираното звено "Антикорупция" към Софийска градска прокуратура да започне проверка за ремонта на тунел "Ечемишка", съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Цацаров се е самосезирал по повод тв репортаж, излъчен на 20 февруари и  озаглавен „Експерти разкриват как ремонтът в тунела "Ечемишка" е направен за пари, в пъти повече от необходимото“.

В излъчения репортаж се сдържат данни за евентуално извършена умишлена безстопанственост и престъпление по служба, поради което днес, 21 февруари, главният прокурор разпореди на СЗ “Антикорупция“ - СГП извършване на спешна проверка по случая, поясняват от пресцентъра на прокуратурата.

В момента прокурори и следователи от СЗ “Антикорупция“ – СГП изискват от Агенция „Пътна инфраструктура“ и от Дружеството „Автомагистрали“ ЕАД цялата документация във връзка с извършения спешен ремонт на тунела „Ечемишка“ след инцидента в началото на м. февруари, при който загина една жена. Срокът за извършване на проверката е 14-дневен.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ