Протестните шествия срещу социалната несправедливост в страната продължават и днес

Протестните шествия срещу социалната несправедливост в страната продължават и днес

Днес отново се провеждат протести в много населени места в страната.

Протестиращите в Благоевград се събраха пред Югозападния университет и впоследствие около 50 автомобила потеглиха с изключително бавна скорост. Все още не се знае накъде точно отиват. На всички входове и изходи на града има жандармерия.

„Нашето искане продължава да бъде социално равенство в България, на първо място, цените да бъдат изравнени със заплащанията. При новата минимална работна заплата от 560 лв., която е планирана, няма абсолютно никакво равенство”, каза пред bTV един от протестиращите.

Недоволни хора вече блокираха Петолъчката, като затвориха пътя към Бургас и Котел. Полицаите обаче им забраниха да затварят изходите за Ямбол, Сливен и Стралджа. Въпреки възникналото напрежение между полицаи и протестиращи, не се стигна до сблъсък. Намеренията на протестиращите са да блокират пътния възел до 18 ч.

В Гоце Делчев се събраха над 100 автомобила, които ще направят обиколка на града. Впоследствие ще се насочат към с. Господинци. Целта им е да блокират главния път към Благоевград. 

В района на Шумен около 70 коли затвориха принудително движението по път I-2 и автомагистрала ”Хемус“ на пътен възел "Нови пазар". Дълга колона от автомбили вече се образува в посока от Варна към София.

Протести има също и в Банско, Пловдив и Разлог.

По-късно през деня ще се състои и най-големият протест за деня – на Кулата. Там протестиращите от Сандански и Петрич ще се опитат да блокират пункта за трета поредна неделя.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ