След срещата с Борисов: Всяко кметство ще има своя бюджетна рамка

След срещата с Борисов: Всяко кметство ще има своя бюджетна рамка

Всяко кметство вече ще има своя бюджетна рамка и кметът на общината ще е длъжен да я изпълнява. За това се разбраха на среща с премиера Бойко Борисов кметове на малки населени места.

На разговорите са присъствали финансовият министър Владислав Горанов и шефката на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова, съобщи bTV.

Горанов обяви, че по темите, по които са се разбрали днес, могат да намерят решение до края на годината и да се ползват за 2019 г. Той обясни, че в момента, в който има изискване в закона за финансова сметка за всяко кметство, общинските кметове ще трябва да се съобразят с него при внасянето на общинския бюджет в общинския съвет.

„Какви биха били санкциите – няма да са сто тояги на голо на мегдана, вероятно ще бъдат свързани с материална и административна отговорност на кмета, а в изключителни случаи и политическа”, коментира Владислав Горанов.

До срещата в Министерския съвет се стигна, след като градоначалниците заплашиха да дойдат на протест под прозорците на Министерския съвет през уикенда. Министър-председателят обаче ги покани на разговор и демонстрацията беше отменена.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ