Спецсъдът остави в ареста петима от групата на Митьо Очите

Спецсъдът остави в ареста петима от групата на Митьо Очите

Спецсъдът остави в ареста петима от групата на Митьо Очите

Апелативният специализиран съд потвърди определението на първата инстанция и остави за постоянно в ареста петимата задържани при спецакция в Бургаско за участие в престъпна групата с ръководител Димитър Желязков-Очите, съобщи БНТ.

По данни на прокуратурата, групата се е занимавала с изнудване, палежи, телесни повреди и други престъпления от 2010 г.

Иван Пишиев, Радослав Николов, Иван Найденов, Венцислав Христов и Йордан Въчев, който не се яви днес заради влошено здравословно състояние, не са искали да бъдат снимани преди заседанието. То е било открито за медии и граждани, за разлика от гледането на мярката в спецсъда.

Днес стана ясно, че срещу престъпната група има множество анонимни свидетелски показания и СРС-та. Според свидетелите групата се е занимавала с палежи и разпространение на наркотици, както и се е опитвала да наложи монопол над погребалния бизнес в региона.

Защитниците на задържаните са отбелязали, че данни за групата е имало още през 2002 г. и 2003 г., но по-активни действия от разследващите са предприети последните седмици, а досъдебното производство е образувано 2016 г. Също така според тях в направените разпити са противоречиви и в тях няма конкретика.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ